stichting DON

 

DON Magazine is een initiatief van stichting DON. Wat doet de stichting precies en waar staan ze voor? Stichting DON in een notendop.

Geen pleisters plakken, volledige genezing.

Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, kortweg stichting DON is in 2006 opgericht met een duidelijk doel: diabetes type 1 genezen. Want hoewel diabetes type 1 te behandelen is, is de ziekte nog niet te genezen. De complicaties zijn ingrijpend, van blindheid en amputaties tot hart- en nierfalen. Gek genoeg wordt er meer geïnvesteerd in het veraangenamen van het dagelijks leven van patiënten, dan in het zoeken naar een echte oplossing: volledige genezing.

In het lab, fundamenteel onderzoek

Door te investeren in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek hopen wij dat diabetes type 1 op een dag tot het verleden behoort. De onderzoeksprojecten die wij steunen, worden uitgevoerd door toponderzoekers in gerenommeerde laboratoria wereldwijd. Momenteel financiert stichting DON maar liefst vijf onderzoeksprojecten. Deze worden uitgevoerd in de volgende laboratoria: Hubrecht Instituut, Leids Universitair Medisch Centrum, Vrije Universiteit Brussel, Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en Expertisecentrum Bètacel Bescherming. In tegenstelling tot andere organisaties gaan wij, als belangrijk onderdeel van de strategie, langdurige verbintenissen aan zodat onderzoekers voldoende tijd hebben om hun hypothesen fundamenteel te toetsen.

Ga samen met stichting DON de strijd aan tegen diabetes! Bekijk voor meer informatie stichtingdon.nl.

Volg stichting DON op Social Media!

Steun de strijd tegen diabetes, doneer!

Klik hier